2 april 2012

Brigitte Grouwels sloopt heilige huisjes voor bijkomende kinderopvangplaatsen

 

Brigitte Grouwels, VGC-collegelid bevoegd voor Welzijn, Gezondheid en Gezin heeft vandaag officieel het startschot voor de afbraakwerken van het kinderdagverblijf Pluchke in Ukkel gegeven. Pluchke was tot vandaag gevestigd in een oud kerkgebouw van de parochie Onze-Lieve-Vrouw-van-Oost in Ukkel.  Dit pand wordt afgebroken om plaats te maken voor een ruime en lichte nieuwbouw.

Brigitte Grouwels bediende zelf de sloopmachine. De capaciteit van het Pluchke zal gevoelig  stijgen van 57 naar maximum 75 opvangplaatsen.  Dit is dus een forse verhoging van de capaciteit.

Het kinderdagverblijf was sinds 1979 gehuisvest in een oude ontwijde kerk uit de eerste helft van de 20e eeuw. Het oorspronkelijke kerkgebouw werd in de jaren ’70 van de vorige eeuw grondig verbouwd tot kinderdagverblijf.

VGC-Collegelid Brigitte Grouwels: “De Nederlandstalige kinderdagverblijven in Brussel zijn volop in beweging. De voorbije vijf jaar werd er door de VGC zwaar geïnvesteerd, zowel in uitbreiding als in verdere kwaliteitsversterking. Ik ben dan ook uitermate verheugd met deze uitbreiding en met de goede samenwerking van de betrokken partijen.”

De VGC kende een investeringssubsidie toe van 1.050.000 €.

De werken duren ongeveer anderhalf jaar. Ondertussen kunnen de kinderen terecht in de tijdelijke huisvesting in de Egide Van Ophemstraat 3 te Ukkel.

Categorie: 
Tags: 
 

Volg mij ook via

Laatste foto's

Twitter