12 november 2013

Grouwels, Debaets en Dalle trekken Brusselse CD&V-lijsten

 

Het bestuur van de Hoofdstedelijke afdeling Brussel duidde zaterdagvoormiddag de CD&V-topkandidaten aan voor zowel de Brusselse, Vlaamse als de federale lijst.

Overzicht kandidaten

De topkandidaten voor het Brussels parlement worden:

1. Brigitte Grouwels, Brussels minister.

2. Paul Delva, Vlaams parlementslid.

3. Brigitte De Pauw, fractievoorzitter van CD&V in het Brussels parlement.

Lijstduwer voor het Brussels parlement wordt Walter Vandenbossche, eerste ondervoorzitter van het Brussels parlement.

De Vlaamse lijst van CD&V wordt dan weer getrokken door Bianca Debaets, Brussels parlementslid.

De federale kamerlijst wordt aangevoerd door Benjamin Dalle, kabinetschef van federaal staatssecretaris Servais Verherstraeten.

De overige Brusselse CD&V-kandidaten worden op een later tijdstip aangeduid.

Ambitieus en warm stadsverhaal

De komende 5 jaar wil CD&V Brussel verder uitbouwen tot een sterk gewest met sterke gemeenschappen.

CD&V trekt met een ambitieus en warm stadsverhaal naar de kiezer : Brussel moet nog meer uitgroeien tot een stad op mensenmaat. Dat betekent voldoende groen, mooie en propere straten en pleinen, een job, betaalbare huizen, veiligheid, enzovoort.  Al deze zaken vormen één geheel.

Prioritair willen de Brusselse christendemocraten daarom blijven inzetten op mobiliteit, huisvesting, extra jobs, meer kinderopvang en een betere werking van de Brusselse politie- en justitiediensten.

Overzicht kandidaten

Brigitte Grouwels (lijsttrekker Brussels parlement) is momenteel Brussels minister van Openbare Werken, Vervoer, Haven van Brussel en Informatica. Daarnaast is ze ook VGC-Collegelid bevoegd voor Welzijn, Gezondheid en Gezin én GGC-Collegelid bevoegd voor Bijstand aan Personen.
Brigitte Grouwels heeft een ruime politieke ervaring : ze maakt al sinds 2004 deel uit van de Brusselse regering. Voordien was ze als Vlaams minister bevoegd voor Brussel en Gelijke Kansen ook lid van de Vlaamse regering (1997-1999). Ze is woonachtig in Brussel-Stad.

Paul Delva (tweede plaats lijst Brussels parlement) is sinds 2007 onafgebroken lid van het Vlaams parlement. Hij is er effectief lid van de commissies Cultuur, Onderwijs, Buitenland en Brussel. Hij woont in de gemeente Sint-Pieters-Woluwe.

Brigitte De Pauw (derde plaats lijst Brussels parlement) is sinds 2004 onafgebroken lid van het Brussels parlement. In de huidige regeerperiode was ze eveneens voorzitter van de CD&V-fractie in het Brussels parlement. Van 2007 tot 2012 was De Pauw schepen in de gemeente Jette. Sinds dit jaar is ze voorzitter van het Jetse OCMW.

Walter Vandenbossche (lijstduwer lijst Brussels parlement) is de huidige eerste ondervoorzitter van het Brussels parlement. Vandenbossche is er lid van de commissie voor Economische Zaken en de commissie voor Binnenlandse Zaken. Hij is sinds 1989 (de oprichting van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) onafgebroken lid van het Brussels parlement. Daarnaast is hij ook gemeente- en politieraadslid in Anderlecht.

Bianca Debaets (lijsttrekker Vlaams parlement) is huidig Brussels parlementslid (sinds 2009). Ze is er voorzitter van de commissie Onderwijs. Daarnaast is ze vast lid van de commissie Huisvesting, de commissie Cultuur en de commissie Gezondheid.  Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 is ze ook gemeente- en politieraadslid in de Stad Brussel.

Benjamin Dalle (lijsttrekker federale kamer) is de jonge kabinetschef van federaal staatssecretaris voor Staatshervorming, Regie der gebouwen en Duurzame Ontwikkeling Servais Verherstraeten. Hij was nauw betrokken bij de communautaire onderhandelingen die hebben geleid tot het Vlinderakkoord, en is vandaag mee verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Hij woont in Sint-Jans-Molenbeek, waar hij voorzitter is van de lokale CD&V-afdeling. Hij studeerde rechten aan de UGent en aan Paris V (Université René Descartes). Geboren en getogen in het West-Vlaamse Damme, kwam hij in 2006 in Brussel wonen en werken.

Categorie: 
Tags: 
 

Volg mij ook via

Laatste foto's

Twitter