15 juni 2013

Officiële tewaterlating Scherzo in de haven van Brussel

 

Komende zaterdag wordt de ‘Scherzo’ feestelijk te water gelaten in de haven van Brussel. Scherzo is een artisanale houten zeilboot van liefst 12 meter lang. Op de historische site van Tour & Taxis, in het hartje van Brussel, werd deze boot 8 jaar lang handmatig in elkaar gestoken door Brusselse jongeren.

De zeilclub 'vzw Wind en Zeilen' nam de coördinatie van dit sociale project op zich. Deze vzw kon daarvoor rekenen op de hulp van een gulle schenker, die voor een symbolische euro de houten constructie ter beschikking stelde. Ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gaf financiële steun aan dit project.

Op zaterdag 15 juni is het de grote dag. Brussels minister bevoegd voor de haven, Brigitte Grouwels, zal die dag als doopmeter de ‘Scherzo’ plechtig inhuldigen. De minister wordt daarbij vergezeld door vrijwilligers van de zeilclub 'vzw Wind en Zeilen', door de Brusselse jongeren die de boot handmatig bouwden en door talrijke sympathisanten.

"Ik vind dit echt een prachtig project dat Brusselse jongeren niet alleen dichter bij het water brengt, maar hen ook aanzet tot meer creativiteit en een versterkt gevoel van eigenwaarde biedt", luidt het enthousiaste oordeel van minister Grouwels over dit project.

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Laatste foto's

Twitter