9 december 2016

"Rekeningen van Sint-Lambrechts-Woluwe worden niet goedgekeurd als inbreuken op taalwetgeving blijven"

 
CD&V-fractie reageert tevreden op voornemens van Rudi Vervoort
 
"Als het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe de taalwetgeving blijft miskennen met de uitgave van het gemeenteblad ‘Wolu Info’, dan zal de Brusselse Regering de uitgaven voor publicaties in de jaarrekeningen van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe van 2016 en 2017 schrappen. De Brusselse Regering maakte over deze kwestie trouwens al een notificatie over aan burgemeester Olivier Maingain.” Als reactie op enkele moties die vandaag in het Brussels Parlement ter stemming voorlagen, trekt de CD&V-fractie de aandacht op deze belofte van minister-president Rudi Vervoort. De CD&V-parlementsleden, Brigitte Grouwels en Paul Delva, reageren tevreden op deze belofte van Vervoort, maar zullen er nauwlettend op blijven toezien dat de minister-president zich eraan houdt.   

 
Sinds bijna 2 jaar is er een aparte Nederlandstalige en Franstalige uitgave van het gemeenteblad 'Wolu Info'. Elke uitgave heeft nog eens een specifieke inhoud. Al is de Nederlandstalige uitgave wel een pak beknopter. Tot slot ontvangen de Nederlandstaligen het blad ook nog eens een stuk later dan de Franstaligen.  Brigitte Grouwels en Paul Delva: "Dit komt neer op een dubbele discriminatie ten aanzien van de Nederlandstalige inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe. Nederlandstaligen voelen het aan alsof ze opgesloten worden in hun eigen gemeenschap.” 
 
Grouwels en Delva dringen daarom al langer aan bij minister-president Rudi Vervoort om - als toezichthoudende overheid - de nodige maatregelen te nemen tegen deze praktijken van het gemeentebestuur. In het parlement verklaarde Vervoort onlangs nog dat hij effectief de uitgaven voor publicaties in de jaarrekeningen van de gemeente van 2016 en 2017 niet zal goedkeuren, als het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe de taalwetten blijft negeren.
 

Volg mij ook via

Laatste foto's

Twitter