11 mei 2012

Rust- en verzorgingstehuis Arcadia voldoet aan normen

 

Het nieuwste inspectierapport van de GGC-Administratie heeft vastgesteld dat het rust- en verzorgingstehuis Arcadia in Molenbeek voldoet aan de reglementering van de GGC (Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie). Ook het personeelsbestand van Arcadia voldoet aan de normen zoals door de overheid opgelegd. Deze conclusies werden getrokken na een vergadering die gisteren plaatsvond. De verschillende betrokken partijen zaten mee aan tafel: de kabinetten Brigitte Grouwels en Evelyne Huytebroeck (GGC-Collegeleden bevoegd voor bijstand aan personen), de kabinetten van Guy Vanhengel en Benoit Cerexhe (GGC-Collegeleden bevoegd voor Gezondheid) en de inspectiediensten van de GGC-administratie, de directie van het rusthuis Arcadia, en de voorzitter van het Molenbeekse OCMW, namen deel aan deze vergadering.

De GGC-administratie organiseerde op woensdag 2 mei een nieuwe, niet aangekondigde inspectieronde in het rust- en verzorgingstehuis Arcadia in Molenbeek. Deze inspectie, gebeurde op uitdrukkelijke vraag van GGC-Collegeleden Brigitte Grouwels en Evelyne Huytebroeck naar aanleiding van alarmerende berichten in de media.

De bevindingen van dit nieuwste inspectierapport, bevestigen de resultaten van eerdere inspectierondes, uitgevoerd door het multidisciplinair team van de GGC inspectie in de maanden februari en maart van dit jaar.

Uit het rapport blijkt dat het rust- en verzorgingstehuis momenteel beschikt over 62 Voltijdse Equivalenten (VTE) aan verplegend en verzorgend personeel. Dat is meer dan de 45,75 VTE's die worden opgelegd. Het aantal personeelsleden per dienst blijkt eveneens te voldoen aan de GGC-normen.

De recente reorganisatie van het rust- en verzorgingstehuis Arcadia voldoet volgens de inspectiediensten volkomen aan de normen. Zo verblijven de bejaarden met geheugenstoornissen sinds eind maart samen op een verdieping  die speciaal aan hun behoeften is aangepast.

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Laatste foto's

Twitter