23 oktober 2013

Samen feesten, samen bouwen aan Brussel

 

Met 500 waren we gisteren in het Kaaitheater. 500 geëngageerde mensen die professioneel of als vrijwilliger actief zijn in de sector ‘Welzijn, Gezondheid & Gezin’. Al deze mensen geven het beste van zichzelf in de Nederlands­talige kinderopvang, lokale dienstencentra, huizen van het kind, consultatiebureaus, zelf­organisaties, integratieverenigingen, en ga maar door. Ze vormen het DNA van ons sociaal weefsel. Daarom verdienden ze eens in de bloemetjes gezet te worden.

Samen met improvisatiegezelschap Inspinazie en een Zingalong met muzikanten als Jan Hautekiet & Axl Peleman en zangers Bart Peeters, Stijn Meuris, Nele Bauwens en Jonas Van Geel, werd het een spetterende avond. Ik was blij vele tevreden gezichten te zien, waarvan de glimlach de hele avond niet meer verdween.

Gisteren lanceerden we ook een overzicht van de investeringen die de Vlaamse Gemeenschaps­commissie de afgelopen tien jaar in de gezinssector deed. Het aantal plaatsen in de Nederlandstalige kinderopvang steeg in Brussel met bijna 30%, van 2852 naar 3684. De buitenschoolse kinderopvang vermenigvuldigde zich van 383 naar 912 plaatsen. We bouwden samen ontmoetingsplaatsen voor ouders met jonge kinderen uit. En we lanceerden “Huizen van het Kind”. Samen met de sector gingen we er sterk op vooruit. Uiteraard ligt er nog werk op de plank. Maar af en toe mag er ook eens gefeest worden.

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Laatste foto's

Twitter